Categorieën
De Nieuwe Samenleving Positief Uncategorized

Ik geloof in mij.


Vraag jij je wel eens af wie je bent en wat je nou eigenlijk wil? Waarom jij niet op boardroom-niveau opereert en je collega wel vaak een goed gesprek heeft met de CEO? Is succes een kwestie van toeval of kun je het zelf creëren?

Wordt lang!
‘Al vanaf hun derde jaar presteren langere kinderen beter bij cognitieve tests,’ schrijven Anne Case en Christina Paxson van Princeton University in een artikel voor het National Bureau of Economic Research. Lange mensen zijn vaak succesvoller dan korte mensen bij het vinden van een leidinggevende baan. Omdat niet iedereen van nature lang is zijn er nog meer kansen. Een opsomming.

Waarom hebben sommige mensen alle geluk in de wereld?
Is het een kwestie van juiste plaats, juiste tijd of zijn ze met een gouden lepel in hun mond geboren? De Amerikaanse auteur Napoleon Hill ontdekte in de vorige eeuw dat succesvolle mensen gemeenschappelijke kenmerken bezitten. Zo hangen ze niet achterover in een stoel, maar zijn ze constant bezig om hun doel te bereiken. Uit Amerikaans onderzoek onder een groot aantal studenten blijkt dat maar weinige van hen een duidelijk levensdoel voor ogen hebben. Wie dat wel hadden, bleken twintig jaar later buitengewoon succesvol.

Een zevental kantelpunten om te onthouden:

Positieve instelling
Het is bewezen dat we datgene aantrekken waar we het meeste over nadenken. Mensen die uiteindelijk doorbraken, geloofden in zichzelf en in hun persoonlijke capaciteiten.

Wat heb je te bieden?
Het ‘bezit’ van karakter. We bewonderen mensen om hun karakter en worden bewonderd om ons karakter. Belangrijke ‘rolmodellen’ zijn bijvoorbeeld Mandela en de Dalai Lama. Maar naast dat karakter geldt tegenwoordig vooral ‘inhoud’. Wat heb je te bieden. Wat geef je weg aan anderen. Tips, advies, vriendschap.

Brandend verlangen
Behalve een positieve instelling hebben geslaagde mensen een brandend verlangen om hun doelen te bereiken. Ze hebben altijd oog voor nieuwe kansen, waar ze zich vervolgens hartstochtelijk op storten.

Leergierig en hard werken
Succesvolle mensen zijn leergierig en werken hard.

Duidelijkheid is gezag
Succesvolle mensen weten precies wat ze willen bereiken en hoe ze dat doen.

Doorzetten
Veel mensen zijn op zoek naar instant-succes, maar zo makkelijk is het helaas niet. Succes is niet weggelegd voor opgevers, wel voor doorzetters.

Offers brengen
Het geluk komt ook succesvolle mensen niet aanwaaien. Ze moeten er vaak veel voor opofferen. Topsporters kunnen nooit eens stevig doorzakken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s