Categorieën
Almere2018 Cultuurkantelen Nieuwe Rijkdom Positief

Canto Ostinato Estafette op vier vleugels met 16 pianisten


Ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van het Genootschap van Nederlandse Componisten vindt in het centrum van Almere op zondagmiddag 27 november een unieke uitvoering plaats van het Canto Ostinato van Simeon ten Holt. Zestien pianisten zullen dit muziekstuk spelen op vier vleugels voor liefhebbers en winkelend publiek. Dit gratis inloopconcert wordt uitgevoerd in Selexyz Scheltema. De grootste boekhandel van Almere.

Feestjaar Nederlandse Componisten
Overal in Nederland vinden er ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van het Genootschap van Nederlandse Componisten concerten plaats. Almere levert een bijdrage met het poëtische Canto Ostinato van Simeon ten Holt. Het Canto Ostinato is door Ten Holt (1923) voor het eerst uitgevoerd in 1979. Hij vergelijkt zijn muziekstuk met het leven: Een romantische harmonie waar binnen de regels van oorzaak en gevolg gelden. Het stuk zelf verandert steeds van toonsoort. Van heel rustig naar emotioneel en altijd intrigerend.

Estafette door 16 pianisten
Het Canto Ostinato wordt gespeeld door zestien pianisten. Zij nemen het estafettestokje van elkaar over onder regie van Gerard Bouwhuis. Deze kleurrijke compositie krijgt door de uitvoering met vier vleugels en 16 pianisten een extra dimensie. Om 13.00 uur vindt het startschot plaats. Het doel is niet alleen dat er zoveel mogelijk pianisten dit muziekstuk ten uitvoer brengen, maar ook dat zij dit zo lang mogelijk spelen. Canto Ostinato leent zich door zijn gevarieerdheid bij uitstek om enkele uren te spelen, terwijl de schittering en spanning blijven bestaan.

De uitvoering vindt plaats in boekwinkel Selexys Scheltema op zondagmiddag 27 november a.s. in het stadshart van Almere. De boekhandel ligt op de parterre van de V&D aan Corridor 6.

P.S. dat mooie logo is van mijn hand 😉

4 reacties op “Canto Ostinato Estafette op vier vleugels met 16 pianisten”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s