Categorieën
De Nieuwe Samenleving Nieuwe Rijkdom Positief Toekomstkantelen Zorgkantelen

Sta op slaapkop: Ons modern Kerstverhaal


“Sta op, slaapkop!” Mayim doet langzaam haar ogen open om haar broer te zien brullen. Zij sluit haar ogen weer. Zo doet hij nu altijd als ze lekker ligt te dromen. Haar spieren zijn deze ochtend erg stijf. Het bloed stroomt nog niet goed door haar lichaam. Spasticiteit is niet prettig. Maar dat wordt vanzelf beter als ze eenmaal in haar rolstoel zit en wat beter kan bewegen.

Het afgelopen jaar had ze veel problemen met haar gezondheid. Haar broer ook. Hij had voor het eerst zeer ernstige migraineaanvallen. Beide hebben ze veel artsen en ziekenhuizen gezien. Nu in de kerstvakantie wil ze uitslapen. Daar was het tenslotte vakantie voor. “Wakker worden, wakker worden, wakker worden! We hebben samen toch een twitterbericht geschreven naar de Kerstman. Wordt wakker Mayim! Ik heb hier een verrassing.”

Wat een grap! Mayim kan zich niet herinneren hoe lang het geleden was dat ze nog geloofde in de Kerstman. Machiel is een schitterende broer voor haar, maar dat verhaal over de Kerstman? Dat gaat haar echt te ver. “Okay Machiel, vertel me wat je wilt zeggen. Als het maar niet weer zo een stomme grap is.”

Machiel glimlachte. “We hebben de Kerstman toch gevraagd om een speciale vakantie. Een vakantie naar de Waddeneilanden. Weet je nog. Een paar weken geleden. Om zeehondjes vrij te laten en met de auto van pappie over het strand te rijden. En kijk wat hier op je iPad staat.”
Mayim kijkt naar het kleine beeldschermpje. “Dat meen je niet! Mogen we met zijn allen op vakantie naar Terschelling?” Ze kan haar ogen niet geloven. Iemand die haar kende via haar twitteraccount heeft haar verzoek over de zeehondjes gelezen. “Mogen we daar echt logeren?” Haar broer las het bericht verder voor.

“Lieve Mayim. Ik heb het afgelopen jaar al jullie tweets gelezen en ik weet hoe moeilijk jullie het hebben gehad. Ik werk bij een gezellig pension op Terschelling en ik heb een verrassing voor jullie. Met de baas van het pension, de baas van de veerboot en de baas van het eiland heb ik geregeld dat jullie jullie een paar dagen op onze kosten kunnen genieten van jullie voorjaarsvakantie. We maken een speciaal programma voor jullie. En natuurlijk kan je dan ook zeehondjes zien en over het strand rijden. Dat komt voor elkaar. Lieve groet van Tina van Slot.”

Tranen van geluk stromen bij Mayim uit haar ogen. Ze kan het niet geloven. Ze is dol op zeehondjes. Dit had ze nooit verwacht. De Kerstman bestaat dus echt. De Kerstman is eigenlijk een Kerstvrouw. Snel twittert ze terug. “Lieve Tina, dank je wel. Wat ben jij lief. Ik hou van je.” Ze schreeuwt richting huiskamer waar het kerstontbijt al klaar staat. “Pappie, mammie, de Kerstvrouw is geweest. We gaan op vakantie. Naar de zeehonden! Kijk op mijn iPad!” En met haar spastische handen klapt ze van plezier. Haar broer doet mee. Haar ouders staan in verwondering. Wat een fijne kerst. Wat een mooie wereld.

Dit kerstverhaal is gebaseerd op een waar (nog te gebeuren) verhaal.

8 reacties op “Sta op slaapkop: Ons modern Kerstverhaal”

Ook ik heb veel van de berichten op Twitter gelezen afgelopen jaar. Wat jullie hebben meegemaakt was op zijn zachts gezegd niet fijn.
Ik voelde meteen de blijdschap van Mayim en Machiel en stroom over van geluk dat er nog zoveel fijne mensen zijn die dit mogelijk maken.
Ook @kanteldenker en @michellerutten gun ik dit om samen met z’n vieren op Terschelling te kunnen genieten.
Chapeau aan de weldoeners. Chapeau aan de Kerstvrouw. Mooie mensen bestaan echt.

Wow! Wat zijn er toch mooie mensen op de wereld. Waar jullie ook bij horen trouwens.

Geniet van de vakantie en van deze prachtige kerstdagen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s