Categorieën
Positief Toekomstkantelen veranderprocessen Zorgkantelen

Het mirakel van zojuist in Sint-Niklaas


fotoNee, het gaat niet over de Heiligman en zijn Pieterbaas. Het gaat over het mirakel wat zojuist heeft plaatsgevonden in het Ziekenhuis van Sint-Niklaas. En wel op de afdeling neurochirurgie van dokter Erik van de Kelft. De lijfarts van koning Albert en dé chirurg die een titanium staketsel in de rug van onze dochter Mayim heeft gebouwd.

‘Ze zit!’ Schreeuwden we met zijn allen vanmorgen, de derde dag na de 7 uur durende zware operatie, waar bijna alle ruggenwervels van Mayim onderling werden verbonden, zodat ze niet meer als ‘de gebochelde van de Notre Dame’ en ‘zielig hoopje mens’ door het leven zou gaan. Rechtop zitten betekent voor haar geen pijn meer en een normale houding waarbij ze weer fier en rechtop door het leven kan gaan.

Het mirakel van Sint-Niklaas, door mensenhanden, vernuft en techniek voor elkaar gekregen, krijgt in onze ogen een nieuwe betekenis. Sinterklaas heeft ons geen groter cadeau kunnen geven deze week. Onze dochter heeft haar ‘leven’ weer teruggekregen in België. Dit tweetalig land kan voor ons niet meer stuk. Samen met de intens vriendelijk cultuur in het hospitaal en de prettige Vlaamse taal, zit België voor altijd in ons hart. Pleisters eraf trekken, heet kleverkes afpellen. Een loket heet een onthaalbalie. In hun taal zit gastvrijheid ingebakken.

Volgende week gaan we, zeker en vast, met een breedgrijnzende Mayim weer naar huis. We zullen Sint-Niklaas missen. Een ding weten we zeker. Over zes weken komen we terug met een mooi cadeau voor Erik van de Kelft. Wat dat is, dat zeggen we niet. Maar we hopen dat veel meer jonge patiënten uit Nederland, want in België zijn geen wachtlijsten van meer dan een jaar voor noodzakelijke operaties, besluiten om over de grens te gaan. België als gidsland in de zorg, dat hadden we nooit van te voren kunnen weten.

40 reacties op “Het mirakel van zojuist in Sint-Niklaas”

Ben op dinsdag 10 April geopereerd door Dr Eric Van De Kelft aan een Micro-Vasculaire Decompressie , of in mensen taal mijn rechter hoofdzenuw die altijd opstak en hevige pijnen veroorzaakten , zo kon ik niet eten , tanden poetsen enzo meer . Nu 7 dagen later voel ik echt niets meer , enkel wat wondpijn dat heel goed te verdragen is en verder moet slijten . Voor mij is Dr Eric Van De Kelft een crack op zijn gebied , maar ik vergeet ook zijn crew niet want deze zijn ook belangrijke mensen waar hij zich met omringd . Grt van André Van Dijck

Tuurlijk is van de kelft een top arts, maar vergeet zijn collega niet David van der Planken, deze heeft mij geopereerd en is net zo kundig.Helaas hebben de arbo dienst en werkgever zijn werk verprutst, zodat ik nu levenslang met een pijnpomp moet leven.

Hallo, Ik lees net u bericht dat de arbo dienst en werkgever zijn werk verprutst hebben. Wat bedoeld u hier mee ik ben namelijk zo’n 2 maanden geleden ook geopereerd door dokter vander Kleft en ben nu aan het revalideren ik werk 2 uurtjes per dag.

Ik kan de berichten hier alleen onderbouwen 😉 over Dr. van de Kelft iemand die recht door zee is. En helaas Tione ik moet ook jou gelijk geven dat de adviezen die je vanuit België meekrijgt door de Nederlandse zorg volledig genegeerd worden. Ik heb wederom problemen met m’n vastgezette wervel niveau L5 / S1 doordat het revalidatiecentrum te lui is het volledig medische dossier op te vragen ….. Niets is frustrerende dan weer terug bij af te zijn, maar dat lijkt revalidatiecentrum en fysiotherapeuten in Nederland niet te interesseren

Wij zijn afgelopen vrijdag ook in Sint Niklaas geweest met onze dochter van 15 jaar. Zij heeft scoliose en staat in Rotterdam inmiddels al 13 maanden op de wachtlijst voor een operatie. In overleg met onze Zorgverzekeraar Agis zijn we bij dokter Van de Kelft in Sint Niklaas terechtgekomen. Er is nu direct een operatie ingepland voor over 6 weken.

Veel succes. Wij waren, niet toevallig, gisteren bij Erik van de Kelft. Voor een controle (na drie maanden). Hij had het over meer Nederlandse kinderen die nu bij hem kwamen. Fantastisch dat het zo snel kan. Toen wij over de wachtlijst hoorden van meer dan een jaar, kregen we ook binnen 6 weken een operatie ingepland. Wil je meer weten, dan kun je altijd mailen of bellen naar ons. Succes.

Wij hebben nu precies dezelfde probleem.. Onze dochter van 12 heeft ook scoliose en moet geopereerd worden maar wachttijd is ongeveer een jaar .. Het gaat hier om sophia Kinderziekenhuis .. Door ons zorgverzekeraar VGZ is ook dr van de Kleft aangeraden.. Mijn vraag is aan u hoe is de operatie gegaan bij jullie? Hoe groot was jullie verkromming en hoelang heeft de operatie geduurd.. Had u kind heel veel pijn na de opratie?

Het is uitstekend gegaan. De kromming en draaiing moet ik opzoeken maar dat was erg veel. Zoveel dat haar ingewanden gingen beknellen. Maar had ik pijn vanwege het scheefzitten. De pijnstillers/bestrijding ging goed. In het begin natuurlijk morfine. Na twee dagen op paracetemol. Het was een zware langdurige operatie. Van t8 naar het heiligbeen vastgezet. Ongeveer 6,5 uur. Je kunt me ook bellen als je wil.

Een prachtig verhaal. Het is jullie van harte gegund. Mijn dochter is ook door dokter Van de Kelft in St. Niklaas aan haar zware hernia geholpen (met medewerking van Interpolis). Zou er een betere chirurg op deze wereld rondlopen?

Ik weet precies hoe dit voelt! Ook ik kreeg dankzij een rugoperatie van dokter Erik van der Kelft mijn leven terug. Na in Nederland vier jaar lang van het kastje naar de muur gestuurd te zijn wist deze dokter precies waar mijn pijn vandaan kwam. Deze man is een genie op het gebied van Neurochirurgie!!! Diep, Diep respect en mijn waardering voor wat hij ook voor Mayim heeft kunnen betekenen! Ik wens Mayim en haar ouders al het geluk van de wereld toe!
En voor dokter Erik van der Kelft maak ik wederom, uit enorm respect, een diepe buiging!

Wat een geweldig nieuws,wat zullen jullie genieten van dit mirakel .
Nu maar rustig aansterken en zien wat er nog meer voor wonderen komen .

Mooi verhaal, over een mooie meid en mooie ouders ! Sterkte deze laatste dagen in St. Niklaas en geniet nog even van de Belgische gastvrijheid ! Ook ons land 🙂

Mayim heeft een hele fanclub, een groep mensen die haar erg bewondert. Terecht; want ze is een kanjer! Wat mooi om te zien dat het al zo goed gaat, ik ben heel blij voor jullie!

Geweldig!! Wat een resultaat!
Zo ontzettend blij om dit te zien!
Wat zal haar blik door deze operatie op de wereld veranderen (letterlijk en figuurlijk). En wat is het toch een kanjer! Dit allemaal ondergaan. En toch weer die prachtige lach op haar gezicht! Heel veel respect voor haar! En voor jullie als gezin, als mantelzorgers. Altijd moeten klaarstaan, moeten zorgen. Jaar in, jaar uit, alle dagen zorgen.
Heel veel sterkte en geduld nog verder.
En uiteraard heel veel beterschap en sterkte voor Mayim!

Onder de indruk van je verhaal en heel erg blij voor Mayim en jullie als ouders dat het allemaal zo goed gegaan is!! Mayim straalt op deze foto!! Geweldig om te zien!! Kusss

Blij voor jullie!!
Wij zijn in 2009 al naar België gegaan voor een scoliose operatie voor onze dochter, de wachtlijst in het VUmc was toen (2009) ook al 1 jaar.

Tranen van blijdschap hier; ik kan me er hier geen voorstelling van maken hoe lang 7 uur duurt als je als familie buiten de OK moet wachten… maar wat ben ik blij voor jullie dat alles goed is gegaan!

Wow ik zit dit met kippenvel te lezen. Wat een ontroerend en prachtig nieuws en wat een stralende Mayim. Ik kan me zo voorstellen dat daar iedereen straalt. Geweldig mooi nieuws.

Wat ongelooflijk mooi dat het zo goed gegaan is en wat een feest moet het voor Mayim zijn om eindelijk rechtop te kunnen zitten. Moest even een traantje wegpinken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s