Categorieën
De Nieuwe Samenleving

24 April is Ridderdag en mama is er een van


SONY DSC

Onze dochter Mayim heeft zojuist een blog gepubliceerd. Hieronder haar blog:

‘Toen ik vrijdag naar school ging met mijn bus, reed mijn vader niet naar school maar naar het theater. Daar was mijn broer en heel veel familie in een heel grote zaal. Papa had voor mij geheim gehouden dat ik niet naar de koningsspelen ging maar naar iets heel veel belangrijkers wat mijn mama ook niet wist. Mijn mama werd ridder geslagen. Niet met een zwaard. Samen met tante Es van televisie. De speech zet papa onder mijn verhaaltje. En de foto. We hadden taartjes en nepchampagne en de burgemeester had 2 uur nodig voor alles speeches. Dat was erg lang en saai. Toen mama als een van de laatste aan de beurt kwam, luisterde ik wel. Samen met mijn broer en papa waren we erg blij. Ridder mama dus.’

SONY DSC

‘Michelle Rutten, u dacht dat u voor de nominatie van het bedrijf van uw man naar de Schouwburg kwam. Helaas, jullie moeten nog even tot vanavond wachten om te horen of The Minimono Company genomineerd wordt en een Flevopenning in de wacht sleept. Mevrouw Rutten, u heeft al een behoorlijke staat van dienst! Uw interesses als vrijwilliger zijn breed. Om het een beetje overzichtelijk te houden, heb ik de klussen geclusterd en samengevat.

Maatschappelijk betrokken buiten Almere:
U bent twaalf jaar voorzitter geweest van de Revalidantenraad van Meremgroep/Trappenberg. Daarvoor was u lid. Met veel doorzettingsvermogen behartigde u de belangen van de revalidanten, zeker toen de Trappenberg en de Merem Behandelcentra met elkaar fuseerden.

Cultuur:
Ook op het culturele vlak heeft u uw sporen verdiend. Zo was u betrokken bij stichting Breinstorm Zuiderzeeland. U ondersteunde diverse projecten administratief en bestuurlijk. Het belangrijkste project was het burgerinitiatief om Almere kandidaat te laten worden voor de European Capital of Culture, in het Nederlands: Culturele Hoofdstad 2018. Ook bent u regelmatig te vinden in Kunstlokaal Muziekwijk waar u als gastvrouw actief bent bij exposties en helpt bij workshops.

Maatschappelijk betrokken in Almere:
U was acht jaar lid van de WMO-raad, tot de opheffing. U was een actieve en smaakmakende deelnemer. U maakte heldere analyses en adviezen voor verbetering aan het college van burgemeester en wethouders en gemeenteraad.Bij Stichting Avanti Almere begon u als vrijwilliger, toen werd u bestuurslid en nu bent u secretaris. Avanti is het stedelijk platform diversiteit. U bent een van de drijvende krachten achter het huidige Avanti.Ook bent u vrijwilliger en bestuurslid bij de Stichting Fonds Bijzondere Noden, een noodhulpfonds dat Almeerders ondersteunt die tussen wal en schip dreigen te vallen.

In het buitenland: Jezelf inzetten voor de minder bedeelde mensen kent voor u, letterlijk en figuurlijk, geen grenzen. U bent bestuurslid voor de Weebale Foundation. Deze stichting levert een blijvende bijdrage aan de ontwikkeling van lokale gemeenschappen op het Afrikaanse continent, met name in Oeganda.

En dan weer van het buitenland naar huis, want thuis is ook veel van uw aandacht en liefde nodig. U zorgt, samen met uw echtgenoot, voor jullie ernstig meervoudig gehandicapte dochter. In de afgelopen vijf jaar hebben jullie, als gezin, vijf jongeren tijdelijk onderdak gegeven omdat ze even de weg kwijt waren. En zo gaat de lijst van uw vrijwilligerswerk door.

Kortom, mevrouw Rutten, u bent een veelzijdige vrijwilliger. Iemand met doorzettingsvermogen en een positieve terriër mentaliteit. Namens Zijne Majesteit de Koning mag ik u benoemen tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Van harte gefeliciteerd!’

2 reacties op “24 April is Ridderdag en mama is er een van”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s