Categorieën
De Nieuwe Samenleving

Wij staan op! Strijden voor een toegankelijk NL!


Wij staan op
Tim en Pauline overhandigen Otwin van Dijk, tweede kamerlid, de sponsorstoeptegel.

‘Wij staan op!’, is een groep van 10 jongvolwassenen met een beperking. Zij startte 16 mei een publiekscampagne voor het verbeteren van de positie van mensen met een beperking. ‘Wij staan op!’ roept de regering op meer haast te maken met de ratificatie van het VN-verdrag voor mensen met een beperking.

Ik ken ze bijna allemaal persoonlijk. Mooie gedreven mensen. Met Pauline Gransier en Jiska Ogier in de frontlinie. Ze brengen onder andere een manifest uit waarin zij het VN-verdrag in concrete eisen hebben omgezet. Zij vragen alle Nederlanders om hun steun te betuigen aan het manifest via de website www.wijstaanop.nl. De campagne startte tijdens de uitzending van het VARA programma Kassa, zaterdag 16 mei om 19.05 uur op NPO1 waar ook Tweede Kamerlid Otwin van Dijk was uitgenodigd.

Mijn bedrijf ondersteunt ze op diverse manieren en ik maakte een stoeptegel met het logo. Deze sponsortegel kan worden aangeschaft door gemeenten en instellingen die willen streven naar toegankelijkheid. Het geld wat deze jongvolwassenen hiermee ophalen wordt besteed aan de campagne ‘vrijheid en gelijkwaardigheid.

Ze willen volledig en daadwerkelijk deelnemen aan de samenleving en daarin worden opgenomen, maar ervaren veel tegenwerking en onbegrip. Zij willen niet langer door politiek of samenleving gezien worden als speciale zorgvragers of hulpbehoevenden. Zij willen behandeld worden als gelijkwaardige mensen. Daarom beginnen zij een campagne voor meer vrijheid, gelijkwaardigheid en minder beperkingen en discriminatie vanuit de samenleving.Voor het fragment op Vara’s Kassa kunt u naar deze link klikken:

http://kassa.vara.nl/tv/afspeelpagina/fragment/jongeren-met-beperking-willen-toegankelijkere-samenleving/speel/1/

Één reactie op “Wij staan op! Strijden voor een toegankelijk NL!”

Ik begrijp dat er een Agenda 22 bestaat van de Verenigde Naties met een zelfde doel.
Mijn tv is al weer even de deur uit dus dit programma heb ik gemist.

Ik zal de website bezoeken.

Zonnige groet,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s