Categorieën
De Nieuwe Samenleving

Je mobiel een paar maanden oud, koop toch een nieuwe!


Met Vodafone NEXT kun je al na 4 maanden wisselen van telefoon. Handig wanneer je gewoon de allernieuwste smartphone wilt hebben. 

Deze Vodafone reclame hoorde ik net op de radio. Het is tekenend dat marketeers nog steeds jongeren willen verleiden en hiermee overconsumptie bevorderen. Eigenlijk door ze te vertellen dat hun 1-jaar oude mobiel al te oud is. 
Dit soort bedrijven maakt zich mede schuldig aan verspilling van fossiele grondstoffen, energie en CO2. Tevens voeden ze jongeren niet op met het idee zorgvuldig met grondstoffen en geld om te gaan. Meer jongeren dan ooit hebben schulden, meer jongeren dan ooit worden op deze manier bewust ontevreden gemaakt met duurzaam bezit. 

De gemiddelde leeftijd van mijn telefoon is 5 jaar. En ik ben niet minder populair of mobiel. Dat vertel ik mijn kinderen. En dat zouden veel ouders kunnen doen (als ze het al niet doen). Het verspillingsverhaal dat Vodafone tussen de oren van mijn kinderen duwt is niet meer van deze tijd en schandalig.

3 reacties op “Je mobiel een paar maanden oud, koop toch een nieuwe!”

Mijn oude iPhone 4 deed het nog steeds ondanks barsten aan beide kanten, ik heb hem verkocht na 8 jaar! iPhone 4s die ik kocht was een 2e hands en is overleden en het toestel van nu, wederom een 2e hands!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s