Categorieën
De Nieuwe Samenleving

Zorgdinges ombrillen


Best zorgkantoor, schreef ik een tijdje geleden.

U kunt van ons natuurlijk vragen waarom en waarvoor we een PGB nodig hebben voor Mayim, en u kunt vragen of wij dat specifiek per handeling willen omschrijven en hoeveel tijd dat kost.

Mijn vraag. Kunnen we het ook andersom doen? Kantelen, of omdenken?

We bieden onze dochter 24 uur zorg en ondersteuning aan met onze zorgverleners en gezin. Mayim is zwaar (lichamelijk) beperkt. In principe wordt ze bij alles geholpen of verzorgd. Er zijn wel 500 handelingen op een dag die we met haar en voor haar in gezamenlijkheid doen. En we houden ook een oogje op haar. Vanwege haar hartconditie en insults. En ook omdat ze haar handelen niet helemaal overziet, en we onze aansprakelijkheidsverzekering liever niet elke dag willen aanschrijven. Oh, stom. Een paar dingen kan ze wel zelf: TV kijken, een beetje piano spelen met twee vingers en op de iPad zaken opzoeken, wat twitteren, een miniblogje schrijven … maar dan moeten we wel alle apparaten of spullen bij haar zetten, op de juiste hoogte, met een kussentje onder haar arm.

Dus … Zullen we het omkeren. Dan hoeven we enkel deze drie zaken op te schrijven. Wat ze wel kan dus. Oh ja, kauwen van voorgesneden hapjes en via een rietje drinken lukt ook. En als ze erg haar best doet, dan moet je de kwast wel in haar handen doen, kan ze prachtig schilderen en met een potlood schrijven. Best leesbaar. Mooie teksten en gedichten. Ongeveer vijf minuten per woord, maar toch …

Marcel Kolder, ouder van Mayim. PGB-budgethouder.

3 reacties op “Zorgdinges ombrillen”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s