Categorieën
De Nieuwe Samenleving

#wrkplzr Een verdomd luchtig boekje.


IMG_8626
Mijn bureau in de Kantelkelder in Almere

Als Kanteldenker (voor intimi: dwarsgeboren in een dubbele stuit) kantel ik als WRKSHP-lijder wat af in Nederland en België. Het eerste wat mensen graag willen weten wat dat nu precies is: Kantelen. Niet zo moeilijk. Johan Cruijf maakte er een lijfspreuk van: ‘Ieder nadeel heb ze voordeel’. Het zware leven van managers kantel ik graag naar luchtig en vrolijk. Dat voor een redelijke vergoeding natuurlijk. Want ik ben geen multinational met Haagse vrindjes.

Concurrentie

Echter … er is concurrentie. En dat voor nog geen twee tientjes. Rob Koops heeft een kadootje-voor-een-zeikerige-collega-weggeefboekje geschreven waarin hij hun zware werkzame leven, luchtig naar werkplezier kantelt. Lichtvoetig, humorvol en vol inspiratie. 101 zinnetjes (voor de niet-lezers onder ons een opluchting natuurlijk, eindelijk een boekje wat je in een uurtje uit hebt) met minifilosofietjes. Een aanrader. En sowieso omdat ik een van de tips mocht leveren (ik ben dus volledig onafhankelijk in mijn advies). Rob belde me op met de vraag toen ik net net aan de vlaflip zat (ja, ook met toetjes kantel ik graag) en kwam met de volgende tip:

Begin je werkdag goed. Begin met het toetje.

Tuurlijk staan er in het boekje een paar verhaaltjes, hoe inspirerend de schrijver is, dat zijn vriendin de illustraties heeft gemaakt. Maar juist die tips, die doen het werk. Ik noem er nog eentje, als voorgerecht dit keer want de eerste van alle 101 stuks: ‘Laat iemand met een frisse blik een dag met je meelopen.’ Een inkopper. Ik ga nu echt op zoek naar de friskijker in mijn leven. Ben jij dat? Meld je aan (just kidding).

Als je het boekje voor jezelf nodig hebt scheelt dat scheelt dat in ieder geval de gemeenschap de kosten voor een psychiater. En doe dan iets terug. Na de 101 tips, weest circulair, geef je boekje gewoon door weg aan die andere collega van je, ja die, die altijd in zijn werkhokje zit, die met dat vieze kopje koffie en thee, en die stressbal, die wat meer WERKPLEZIER nodig heeft.

Wil je meer weten klik hieronder op www.wrkplzr.nl

Één reactie op “#wrkplzr Een verdomd luchtig boekje.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s