Categorieën
De Nieuwe Samenleving

Happy Planet Professionals 2020


Op Valentijnsdag kwamen een 60 tal Happy Planet Professionals samen. Leonie Haas van De Merkarchitect maakte een ‘praatplaat’ en deze middag werd deze getoond. Een visuele weergave van de strategie en doelen in één oogopslag. Het inspireert en nodigt uit tot discussie over hoe je als ondernemer je footprint kunt verkleinen en je positieve impact kunt vergroten. Want alle HPP’ers (ZZP’ers met een duurzaam verhaal), zijn daar constant mee bezig.

Illustratie Leonie

23 September 2016 hebben we ons opgericht. Hans Snel, ik en een tiental andere passievolle initiatiefnemer hebben toen in Almere een appelboom geplant. En nu al bijna 100 leden.

Eén van de beloftes die een HPP-lid doet is om elkaar te reviewen op ons maatschappelijk vooruitstrevend ondernemerschap. De review is bedoeld om focus te creëren en concrete, haalbare doelen te stellen. Eenmaal per jaar schrijf je op wat je in het komend jaar voor elkaar wilt krijgen, welke stap of stapje je wilt gaan zetten richting duurzaam ondernemen. 

Leden gaven workshops aan elkaar. Zoals Madeleine Boerma dat deed over afval en plastic. Wie heeft het niet; de verbijstering die je overvalt als je thuiskomt met je boodschappen…. zelfs je duurzame producten zitten in een plastic doosje of zakje! Hoe en waar te beginnen als je dat echt wilt verminderen? Madeleine is vier jaar geleden gegrepen door het ‘minder afvalvirus’ en heeft daarin enorme stappen gezet. Madeleine’s advies: begin klein. Kies één artikel dat je niet langer in plastic wilt kopen en als dat lukt pas het volgende. Stapje voor stapje naar minder afval; het kan echt!

Doortje, Hans, Erica, Regina en Hemmo, veel dank voor de geweldige organisatie en Leonie voor de warme ontvangst bij The Works in Amersfoort.

Word je ook lid. Voor 50 euro per jaar doe je mee.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s