Categorieën
De Nieuwe Samenleving

Zwalkbeleid vaccins


Hoera, onze zoon krijgt zijn vaccinatie, mijn vrouw ook. Ze zijn respectievelijk 25 en 58 jaar. Geen onderliggende kwalen. Tenminste … mijn vrouw had dat vorig jaar, maar de kanker is helemaal ‘weggeopgereerd en weggestraald’, zoals onze gehandicapte dochter Mayim (22) in haar woorden zegt.

Voordringen

Het vaccineren voelt voor haar broer en moeder als voordringen. Voordringen voor hun zusje en dochter, die het meest kwetsbaar is. Toch mogen zij zich melden en Mayim niet. Beiden hebben een urencontract met het SVB en zijn officieel zorgverlener voor haar thuis. Komende week gaan beiden voor een prik met Astra Zeneca. Het is hun gegund. Zelf dien ik als mantelzorger te wachten tot de zomer vermoed ik. Ondanks mijn stevige leeftijd (62) en flinke mannenbuik. ‘Morbide obese, moet ik je vertellen Marcel,’ hoor ik mijn nurse practitioner nog zeggen. Ik dacht dat het een Frans gerecht was.

Wachten op de verlossing

Onze gehandicapte dochter heeft net als ik nog geen brief van de GGD, huisarts of specialist gekregen. Ze woont niet in een instelling (want dan was ze al in januari geprikt), maar woont gewoon thuis. Ik vertel er niet vaak over, maar ze verzamelt als het ware handicaps, net als haar vader die oude klokken uit de jaren vijftig verzamelt. Ze heeft een auto-immuunziekte, epilepsie, scoliose, quadraplegie, een flink hartprobleem, een verstandelijk beperking en nog een rijtje zaken die eigenlijk niemand een jong mens als haar toe wenst.

Van Kerst naar Pasen

Hugo de Jonge vertelde haar op de persconferentie dat kwetsbaren in Nederland als eerste zouden worden gevaccineerd. Het was nog geen kerstmis. Het is nu een week voor Pasen. Haar leven is vanwege zeer hoge risico’s al meer dan een jaar volledig afgeschermd van de boze wereld. In een vorig blog vertelde ik over haar niet verstaanbaar gedrag doordat ze het niet meer begrijpt en zich dood verveelt. Momenteel gedraagt ze zich net als een rondjes draaiende ijsbeer in een verouderde Oost-Europese dierentuin.

IJsbeer Knut

Toevallig had Mayim het vanmiddag het over de wereldberoemde ijsbeer Knut. Het ijsbeerjong uit de dierentuin in Berlijn, dat tijdens een epilepsie-aanval in het water viel en overleed. Het krijgen van corona voor onze dochter is iets wat ze door onderliggend lijden ternauwernood zal overleven. Mayim is gek op dierenfilmpjes. Ik hoop echt dat ze nog lang van dit soort filmpjes kan blijven genieten. We houden haar veilig binnen in onze kring en duimen dat het zwalkbeleid van De Jonge stopt met ijsberen.

Één reactie op “Zwalkbeleid vaccins”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s