Categorieën
De Nieuwe Samenleving

Mayim stralend middelpunt op presentatie boek


Marcel en Mayim houden een speech
Sint Janskruid

Mayim stond vanmorgen op en vertelde: ‘Het is een week geleden, he pap. Maar het lijkt wel gisteren.’Ze was zo onder de indruk van alle bezoek en aandacht. Het valt nu naar binnen en op zijn plaats. Een roman over haar leven. Samen geschreven. Heerlijke periode om dat met mijn dochter te doen.

De autobiografische roman van onze dochter is dus uitgegeven. 24 Januari overhandigde Mayim het eerste exemplaar aan Michelle, haar moeder, die deze dag jarig is. Het boek begint ook op 24 juni. 24 juni is de naamdag van St.-Jan. Deze datum is een rode draad in onze roman. Het SintJanskruid bloeit dan voor het eerst in het jaar. Mayim was het middelpunt van een drukbezochte presentatie waar ze het boek overhandigde aan de loco-burgemeester en wethouder cultuur Hilde van Garderen. ‘Wow,’ vertelde ze me dezelfde avond, ‘zoveel mensen had ik niet verwacht. Ben ik nu beroemd?’ Ik antwoorde: ‘Ja schat, maar dat was je natuurlijk al een beetje in onze stad.’

Het boek is te verkrijgen in de lokale boekwinkel voor 20,50 euro. Of te bestellen via boekscout of BOL.com

Mayim, levend water. Zo heet ik, zo ben ik. ISBN 978-94-643-1535-6

Het boek en in de achtergrond Mayim die over een brug in venetie wordt getild in haar rolstoel

Een interview op Omroep Flevoland met mij over het boek en het schrijfproces:

https://www.omroepflevoland.nl/nieuws/233460/vader-van-meervoudig-gehandicapte-mayim-het-leven-is-mooi-en-groots

Mijn naam is Mayim. Mayim is de combinatie van letters in de namen van mijn ouders en mijn broer. Michelle, Marcel en Machiel, verbonden door een Y-grec. Ze komen natuurlijk voor in mijn autobiografie.

Mayim betekent betekent in het Hebreeuws ‘water’. Toen ik acht maanden oud was vertelde een professor van het Academisch Medisch Centrum dit aan mijn ouders. Dezelfde professor die de wonderlijke vormen van mijn hersenen, mijn spasticiteit, ontdekte in een MRI-scan, waardoor ik in een rolstoel zit. In het water voel ik me vrij en kan ik me net als iedereen onbeperkt bewegen.

Het boek heeft mijn vader geschreven aan de hand van vele gesprekken met mij in de afgelopen jaren. Ik heb wel veel geschrapt hoor. Dat is voor een andere keer.

Mayim Kolder

https://www.boekscout.nl/shop2/auteur.php?aid=9782&bid=12150

2 reacties op “Mayim stralend middelpunt op presentatie boek”

Wat ik prettig vond is het dat het met humor geschreven is. Terwijl er echt wel dingen instaan die serieus zijn zoals het omgaan van de buitenwereld met mensen die in een rolstoel zitten. (GGD arts en de perikelen met de bankpas.) Met andere woorden een aanrader voor iedereen. Juist als je niet gehandicapt bent of als je geen naaste hebt die door zijn/haar handicap niet voor vol wordt aangezien.

Dit is op Noortje strijdt door herblogden reageerde:
Echt een geweldig boek vol humor, maar ook serieus en heel herkenbaar bij sommige dingen zoals de scoliose operatie van Mayim en de bureaucratie die het leven met een handicap met zich mee brengt, iedereen zou het moeten lezen als ze een beetje willen begrijpen hoe het is om te leven met een handicap. Een mooi boek!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s