Categorieën
De Nieuwe Samenleving

Het Capitool op het Museumplein


Mensen maken verhalen. Daarin onderscheiden we ons van dieren. Door verhalen kunnen we ook samenwerken en grote groepen meenemen in onze stories. Dat weet ik vanuit mijn vak als geen ander. Maar het heeft ook een negatieve kant. Dat zag je op 6 januari in Amerika toen fake-verhalen zorgden voor de bestorming van het parlement in Washington door Trumpaanhangers. Door verhalen maken mensen elkaar ook af. Geen enkel dier zou dat doen. Dit maakt dit soort demonstraties zo ongrijpbaar eng. De woede die ontstaat door omarmen van de grootst mogelijke onzin.

Achter alle machtshonger brandt het vuur van paranoia.

Mensen geloven maar graag in de positive bias. Maar de werkelijk is harder. Kijk naar de fake-verhalen achter de Corona-ontkenners.
De werkelijkheid? Er gaan mensen dood door de besmettingen. En dit kunnen we voor het grootste deel voorkomen door samen te werken, maar de Nederlandse Trumppetten, Engel en Baudet, hebben daar geen trek in, want dat levert ze niks op in geld of volgers. De narcist kent zijn ontvoerden goed. Je zag afgelopen week op het Museumplein en Westerpark een grote manifestatie van het Stockholmsyndroom. En Corona lacht als laatste.

#storytelling #stockholmsyndroom

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s