Categorieën
De Nieuwe Samenleving

Samenkragt verbindt vrijwilligers in Flevoland


Samenkragt is een nieuw Flevolands platform en netwerk van vrijwilligers rondom welzijn, zorg en cultuur,  wonen, sport, maar ook diverse transities zoals voedsel en energie.

Vrijwilligers delen elkaars kennis en expertise via deze nieuwe community website; over hoe we zaken regelen, over mogelijkheden tot subsidieaanvragen en simpelweg, elkaar kunnen vinden als er een hulpvraag is waar de ander bij kan ondersteunen. Vrijwilligers maken hun eigen profiel op deze site, dat werkt als een marktplaats voor initiatieven in Flevoland. Ook kun je vacatures invoegen en je eigen groep aanmaken rondom een thema dat jij belangrijk vindt. Zo verbind je je met anderen die met dezelfde dingen bezig zijn in een ander deel van jouw wijk, dorp of stad in Flevoland. Op jouw eigen wijze.

Samenkragt is een initiatief van de stichting Breinstorm Zuiderzeeland op het verzoek van vrijwilligers uit heel Flevoland. We gaan hiermee burgerinitiatieven en inwonerscollectieven via haar vrijwilligers verbinden. Dit doen we met deze website en bijeenkomsten: een Flevolandse vrijwilligerscommunity als het ware. Zo krijgen jullie kennis over elkaars initiatieven, vind je straks mogelijkheden voor subsidieaanvragen en simpelweg, kunnen jullie elkaar vinden als er een hulpvraag is waar de ander bij kan ondersteunen. Met het besef dat vrijwilligers onze samenleving daadwerkelijk bij elkaar houden.

Vrijwilligers zijn de basis van veel mooie initiatieven in Flevoland. We geloven in de kracht van onderop. Besef dat in heel Nederland meer dan een miljoen vrijwilligers werken aan betere buurten, wijken, dorpen en steden. Kijk eens op de website www.samenkragt.nl en meld je aan. En kijk of je er al mooie vacatures op vindt of collega vrijwilligers waar je wat van kan leren.

Voor meer informatie info@breinstormzuiderzeeland.nl of bel Marcel Kolder op 06 16468441

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s