Kussengevech-ten, daar houd ik van!

‘Ik ken je vooral als ideeënman’. Fijn, zo een imago, maar er is meer. De stortvloed aan ideeën die we bij Draoidh genereren voor klanten, projecten van anderen, in een stroom die ook nooit schijnt op te drogen, ja, dat zijn wij dus. Eureka-ervaringen creëren en dwarrelende denkbeelden vangen.
Het is een heel prettig mankement aan de persoonlijkheid van de mensen waar wij mee werken. We zijn een netwerkorganisatie en we werken met opschudders en kantelaars. Opschudden, kantelen, flippen, omwentelen, inspireren, aanpakken, samen hemelbestormen, en het stuk vervullen tussen droom en daad, dat ligt ons. Maar zijn niet enkel onze eigen ideeën. Vaak helpen we juist de ideeën van anderen verrijken. Aard van het beestje. Een soort van instant incubator. Een snelkookpan, corporaat opschudder. Hoe we dat doen? Ligt het aan onze voelsprieten, onze brede lurven of is het simpelweg subliminaal gestuurd? In ieder geval hebben we ons kind-zijn nooit verlaten en pakken we gewoon de vonken uit de wereld en verzamelen we leuke fijne nieuwsgierige mensen om ons heen.
Okay. Vaak schuren onze ideeën en aanvullingen in eerste instantie met de mainstream. Kun je de helft weer weggooien. Maar ja, zeg zelf, mainstream is zo ontzettend mainstream. En de wereld is zoveel mooier te maken.we creëren met zoveel liefde leer- en keerpunten voor bedrijven, organisaties, en voor vakmensen. En het maakt niet uit vanuit welke rol, als de woorden ‘mens’, ‘duurzaam’, ‘groei’ en ‘samen’ maar in het script staan. Gebruik ons als verteller, maker, verbinder of bedenker. One size fits all. De eeuwige rode draad in ons werk. En we beseffen dat we dat al 25 jaar doen. Vanaf de kleuterschool eigenlijk, maar dat is dat andere verhaal.

Interview over veranderen met Marcel Kolder voor het blad van artsenverzekeraar VVvA, ook als pdf te downloaden.Juni 2018 Blik van Buiten als PDFDownload
Mijn bedrijf heet Draoidh. Het is een communicatiebureau pur sang. Het woord DRAOIDH is de Keltische schrijfwijze van ‘druïde’. Kenners weten dat druïden zich met meer bezig hielden dan maretak snijden voor de toverdrank van Asterix. Deze ‘wizards’ gaven strategisch advies aan koningen en germaanse krijgsheren. Zelfs Caesar had zijn eigen draoidh. Druïden hielden zich bezig met krijgskunde en onderwijs. Zij waren verantwoordelijk voor arbitrage, profetie en waarzeggerij. Ze waren sterk verbonden met de natuur. De druïde was de alter ego van de andere spraakmakende figuur aan het hof: de bard. De bard is meester in storytelling, in lofdichten en satire. De gezamenlijke kracht van deze historische figuren is dat zij de macht van het woord en vooruitgang kenden. Zij hadden ‘tovenarij’ in hun stem en woorden. Zij waren communicatiespecialisten op en top. Zij zijn metafoor voor de kennis en kunde van Draoidh.