Categorieën
De Nieuwe Samenleving Zorgkantelen

En dan komt er niemand op je verjaardag


Ik schrijf samen met mijn lieve dochter Mayim een boek. Ze is gehandicapt en heeft wellicht hierdoor weinig vrienden of vriendinnen. Op haar verjaardagsfeestje had ze dertig mensen persoonlijk uitgenodigd (waaronder vijftien kinderen). Met moeite heeft ze een halve dag besteed om een mooie uitnodiging in elkaar te plakken. Die heb ik voor haar gescand en in dertigvoud geprint.

Behalve een lief klasgenootje van haar vorige school, kwamen slechts een neef en nicht, een halve oom en tante. Daar zaten we dan met taart, cake, hartige hapjes (zelfgemaakt) en dertig vrijkaartjes voor een museum.

Dat is wrang om te zien als vader. Ik durfde er toen niet over te schrijven. Het lijkt zo zielig. Het nare gevoel blijft. Dat is ook de angst voor haar toekomst en de ‘kring’ van vrienden die ze zo hard nodig heeft en die kring is er niet, en zal waarschijnlijk nooit komen. Het neveneffect van een handicap en anders zijn is een zeer beperkt sociaal netwerk. Een rolstoel of anderzins is snel voor de ander de handicap om geen contact te zoeken. En niet alleen bij Mayim, het blijkt overal voor te komen.

Ik schreef zojuist met haar in haar roman. Het boek komt over twee jaar uit. Ze kijkt er gekanteld naar.

‘Ik hou van schrijven, niet alleen op de computer, maar echt schrijven met een pen, het is een lekker gevoel met een pen over het papier gaan, die beweging maken, naar boven en naar onderen. Mijn vader zegt dat ik voor een “spast” goede hoofd-hand-coördinatie heb, maar daar gaat het nu niet over, het gaan over dingen bedenken en opschrijven, creatief schrijven heet dat, bijvoorbeeld een gedichtje of heel kleine verhaaltjes die ik fantaseer. Eigenlijk fantaseer ik heel veel, papa zei dat een keer hardop, en toen zuchtte hij even, ja ik leef ook een beetje in een fantasiewereld. Kunstenaars vertellen wel eens in een interview dat ze al heel vroeg in hun leven een fantasiewereld maakten voor zichzelf, dus schrijvers ook, en misschien ben ik al een schrijver aan het worden. Misschien is het wel een soort mediteren ook, ik noem dat zelf “hummen”. Nou ja, het is gewoon een lekker gevoel waar ik blij van wordt.’

‘Dus je moet niet denken, omdat ik nou eenmaal niet veel vriendinnetjes heb, zielig hè, maar niet heus, dat ik vlucht in mijn “fantasiewereld”, dat zou ik ook doen al had ik wel tien vriendinnetjes. Dan zou ik ook fantaseren, en schrijven, en lekker “hummen”.’

Naschrift: Dit blog heeft veel veroorzaakt. Het is opnieuw op diverse site gepubliceerd en heeft geleid tot een televisieoptreden bij Humberto Tans Late Night. Hier een link naar een artikel bij de Telegraaf en het TV optreden:

Telegraaf Vrouw artikel

Optreden bij Umberto Tan in RTL late night van Mayim

SONY DSC
Verjaardag Mayim

 

 

135 reacties op “En dan komt er niemand op je verjaardag”

Lieve lieve Mayim, en lieve lieve papa van Mayim!
Wat een een mooie blogpost, en ik denk niet dat je bang hoeft te zijn dat mensen je zielig vinden, want uit alles wat ik hier lees is heel duidelijk te zien wat voor sterke mensen jullie zijn, en ja jammer genoeg heb je in de meeste verhalen een sterkere kant en een zwakkere kant, de zwakkere kant heeft iets moois gemist Mayim, echt waar, en de sterkere kant heeft iets overwonnen, en laten zien dat wat er ook gebeurd, je positief kunt blijven, en dat is iets om heel erg trots op te zijn!
Heel veel liefs

Nani

ik kom graag naar haar nieuwe verjaardagsfeest als dat zou mogen ook al ben ik dan al 31.
ik weet hoe het is, ik heb CIDP ( Chronic Inflammatory Demyelinating Polyneuropathy. )
dankzij de gammaglobulines zit ik niet in haar situatie en kan ik nog steeds bewegen. Wel moet ik elke drie weken naar ziekenhuis voor de gammaglobulines. Ben ik eerder moe, energiepeil lager en bijna elke dag zenuwpijn.

Mayim wat enorm mooi geschreven. We hebben 2 dingen gemeen: én fantaseren (heerlijk), en proberen dat op “papier” te krijgen (net zo heerlijk) Ik hoop dat jouw volgende verjaardag weer geweldig mag worden, en ik heb een uitspraak voor jou, die de pijn misschien een beetje weg neemt: Intelligente mensen willen mij niet kwetsen. Domme mensen kunnen mij niet kwetsen! En natuurlijk van mij nog welgemeende, verlate, verjaardagswensen! Op naar het volgende jaar! Liefs!

Voor wie het echt zielig is zijn de mensen die niet kwamen. Die kijken alleen naar de buitenkant en missen heel veel. Ik weet wat zo’n eenzame verjaardag is. Als 12 jarig kind had ik dat ook. Ik was zelfs blij met twee bejaarde buren die uit medelijden kwamen. Uiteindelijk kwam het goed en ben ik nooit meer alleen. En je ziet aan de reacties dat dat ook voor jou geldt. Er zijn altijd mensen die verder kijken en je waArderen voor wie je bent. Dat zijn dan ook echte vrienden en geen oppervlakkige. Vind het top dat jij meer belangstelling hebt gegekregen dan die twee bejaarde buren van mij ( al was ik er toen superblij mee ) volgend jaar kun je kaartjes verkopen. Dan staan ze in de rij 😉. PS nog van harte hé!

Lieve Mayim en papa,

Wat een super lieve papa heb jij, maar jij bent dan ook wel zijn super mooie dochter waar hij terrecht trots op mag zijn. Bij toeval kom ik op jullie blog en het ontroerd me. Ik kom al jaren door mijn werk met kinderen met een beperking in aanraking. ( ik werk op de taxi) en heb super veel respect voor jou. Ik gun jou een super mooi verjaardags feestje met lieve mensen om je heen. Ik ga jou ook zeker nog een kaartje sturen. Je bent een kanjer!

Liefs Ivonne

Gefeliciteerd Mayim, je schrijft heel mooi! En je mag mij volgende keer uitnodigen 🙂 je kent mij niet maar ik ga graag naar het museum.

Lieve Mayim,

Ik krijg flashbacks van mijn verjaardagsfeestje op de basisschool. Ik was altijd in de zomervakantie jarig dus de kans was groot dat mensen op vakantie waren. Niemand had afgebeld en er kwam maar 1 persoon opdagen. Wat was dat een rotgevoel zeg.

Dit is natuurlijk niets vergeleken met jou Mayim na alle moeite die je hebt gedaan. Ik kan voor gratis leuke photobooth props zorgen voor je feestje! Mail naar info@littlethingsinlife.nl als je dit graag zou willen. Zou het echt super vinden als ik met dit kleine gebaar iets toe kan voegen aan je verjaardagsfeestje ❤️

Veel liefs, Tuyet

Beste Marcel, mijn naam is Eef van Project Postmaatje, ik zou graag met je in contact komen over je dochter. Hoor graag van je,

Met Vriendelijke Groet Eef

Hey lieverd,
Dit doet mij echt super veel pijn op het moment dit te zien ,ik zei meteen tegen mijn moeder , waar woont ze , wanneer ,hoelaat want ik ga dr heen. En dat blijf ik volhouden hoor. En wat een ontzettend mooie meid ben je en wat een lieve vader. Iedereen verdiend een feest wel of geen handicap natuurlijk , dus jij verdiend ook een feest schat.

Xxx

Mayim en familie, ook van mij nog gefeliciteerd met je verjaardag. Ik hoop dat jullie genieten van het hervieren van de verjaardag van Mayim. Ik zag jullie vanavond bij RTL Late Night. Wat een fijne broer ook en vrienden van je broer.
Ik begrijp wat het met je heeft gedaan. Ik leef met jullie mee. Toch blijf ik hopen dat kinderen en jongeren ook opgroeien met oog voor echte schoonheid en vriendschap en kracht. Dat is niet makkelijk als volwassenen al vaak het verkeerde voorbeeld geven. Maar toch, hoop kan er altijd zijn. En het geeft hoop dat er al zoveel reacties zijn die hartverwarmend voor jullie zullen zijn.
Ik hoop dat dit jullie kracht geeft.
Heel veel liefde toegewenst!

Angela

Met tranen in mijn ogen gelezen dat helemaal niemand kwam opdagen.
Te gek voor woorden eigenlijk,
Hoop dat het volgende feestje beter slaagt.
Mochten jullie nog wat gezelligheid zoeken in de vorm van muziek.
Bij deze stel ik mijn geheel kosteloos ter beschikking

Ik heb net met een brok in mijn keel gekeken naar de uitzending. Wat ontzettend voor dat meisje. Zoiets doe je iemand toch niet aan? Alsof gehandicapte kinderen geen gevoel hebben. Zo erg! Dat meisje heeft zich vast enorm op haar verjaardag verheugd en dan komt er vrijwel niemand.

Wat fijn dat ze heeft kunnen genieten van B-Brave! Dat was zo mooi om te zien! Daar kreeg ik best wel kippenvel van. Zouden al die mensen die niet zijn gekomen beseffen wat ze dat meisje aandoen?

Hopelijk wordt haar 18e verjaardagsfeest wél een succes en houden die BN-ers zich aan hun afspraak. Groetjes uit Almelooo en alsnog van harte gefeliciteerd met de verjaardag van uw dochter. Wat een leuke meid!

Het feit dat ze niet gekomen zijn bewijst ook dat ze niet de moeite waard waren. Op je volgend feestje zullen zeker allemaal lieve leuke bijzondere mensen komen Mayim! Hoe leuk is dat om naar uit te kijken! Ik stuur je sowieso een kaart. Veel liefs Carol

Wat een geweldig lief vriendinnetje heb je van je vorige school die wel is gekomen. Dat zijn de echte vriendinnen.

Ik hoop dat de gasten die niet zijn komen opdagen zich nu heel erg hard op hun hoofd krabben en zich diep, diep schamen.

Daarnaast hoop ik dat je volgende verjaardag een knalfeest wordt en dat die de herinnering aan je afgelopen verjaardag enigszins kan vervagen.

Gefeliciteerd met je 17de verjaardag!

Mis ik even een column en zie ik dat jullie ineens BN-ers zijn geworden. Wat vreemd dat er bijna niemand kwam. Ik heb het idee jou en je dochter al goed te kennen, door jullie schrijfsels en had daar ook een grote vriendenkring bij gedacht. Ik voel me altijd al een beetje vriend, al realiseer ik me dat jullie mij niet kennen :-).
Ik haal wel veel weg bij jullie (inspiratie en ook het doorzettingsvermogen van jullie vind ik altijd bijzonder), maar geef niets terug. Nu dan wel voor één keer een reactie. Ik denk dat de mensen die niet zijn geweest er spijt van hebben. Geef een herkansing en laat je flink verwennen! Groeten van Anne-Marie

Lieve papa en Mayim!
Onwijs gefeliciteerd met je verjaardag. En wat balen dat er niemand kwam… zodra de tijd rijp is willen een vriendinnetje en ik ook zeker een heerlijke cupcake komen eten!
Wij zouden het onwijs leuk vinden om dan zo ’n mooi kaartje te ontvangen!
Laat je papa egen een mailje sturen als het zover is!
Mijn emailadres is Laura@vdepieterman.nl

Met een brok in me keel gelezen. Hoe durf je zoiets.
Ik hoop dat Mayim een mooi feest mag hebben 😊

Gefeliciteerd Mayim. 🎁🎂🎈
Ik heb zojuist mijn kaart(je) op de bus gedaan!

Liefs Deborah

Lieve papa van Mayim en lieve Mayim!

Laat mij aub weten wanneer jij je nieuwe feestje geeft!!! Ik kom je met liefde heel mooi maken, met mooie makeup en je haren als een super ster!!!

Liefs El

Lieve Mayim,

Het is misschien al weer even geleden dat je jarig was maar ik zou je toch graag een cadeautje willen geven. Ik maak zelf sieraden en zou je graag iets toesturen. Nu kan ik zelf iets kiezen maar het lijkt me leuker dat je zelf even een blik werpt op mijn facebookpagina: http://www.annabeloskam.nl (je wordt automatisch doorverwezen) en dat jij (of je vader) me via een berichtje laat weten wat je zou willen!
Ik hoop dat je een prachtig feest zult hebben in de zomer!!
Hopelijk hebben we nog even contact via Facebook over je gekozen sieraad!

Liefs Annabel

Lieve mayim,

Een verlate van harte gefeliciteerd..!
Wat een onzettend lieve vader heb jij! Daar ben jevast wel trots op.!
En wat goed dat je dit durft.. Petje af!

Hoop dat je nog een hele leuke verjaardag krijgt.!

Groetjes nathasja

Lieve mayim,

Een verlate van hartr gefeliciteerd..!
Wat een onzettend lieve vader heb jij! Daar ben jevast wel trots op.!
En wat goed dat je dit durft.. Petje af!

Hoop dat je nog een hele leuke verjaardag krijgt.!

Groetjes nathasja

Beste Marcel,

Met kippenvel heb ik je blog gelezen. Wat heb ik een bewondering voor de kracht die jij en je dochter uitstralen. Ik hoop dan ook dat zij het feest van haar leven gaat krijgen; het feest dat zij verdient. Ik zou dan ook graag een steentje willen bijdragen aan dit feest en een taart voor haar willen maken, geheel op mijn kosten. Uiteraard is dit een vrijblijvend aanbod en laat ik de keuze geheel aan jullie om hier iets mee te doen.

Lieve groet,
Jolien Drost.

Wat heb jij een lieve vader!
Ik hoop dat je een super dag krijgt!
Waar kan ik je adres vinden dan kan ik een kaartje sturen?
Liefs karin

Lieve Mayim,

Ten eerste, wat een ontzettend lieve vader heb je!
Bij het lezen van het berichtje van hem springen de tranen in m’n ogen. Ik ben niet iemand die ergens op reageert in de media, maar dit kon ik niet voorbij laten gaan.
Ik vind je een mooi mens. Daarnaast gok ik dat er nu nog een mooi verjaardagsfeestje voor je aan gaat komen. Mochten de museum kaartjes nog niet bezet zijn ga ik graag met je mee! Ik hou ook wel van een feestje bouwen:-).

Daarnaast hoop ik dat het doel van dit bericht om dit taboe te breken alle aandacht krijgt. En dat elk feestje een feest wordt. Ik hou me aanbevolen.

Veel liefs,

Iris

Beste Mayim en vader van Mayim.
Om te beginnen; Alsnog van harte gefeliciteerd.Werkende met jongeren die het moeilijk hebben werd ik ontzettend gegrepen door het verhaal van jouw dat je vader schreef.Al jaren kom ik op voor gelijke rechten en behandeling van jongeren en jij bent één van die jongeren. Je vader is datgene wat een ouder hoort te zijn. Diep respect,heel diep respect.We hebben meer van dit soort type ouders nodig. Ik ben heel erg blij dat je alsnog je verjaardag dankzij wederom de inspanning van je geweldige vader zal kunnen vieren. Ik zal erbij zijn en puur vanwege mijn liefde en inzet voor jongeren.Kijk met heel veel plezier uit naar de dag dat jouw verjaardag gevierd zal worden.Gevierd dat jij er mag zijn en dat jij ook onderdeel van onze hele grote samenleving bent. En vader van Mayim,niets anders dan mijn respect voor u.

Toen ik de foto zag moest ik aan me vriendinnetje denken, 10 jaar geleden begon ik met werken in de thuiszorg. Ik kwam bij een gezin met een prachtig meisje. Meervoudig gehandicapt. Maar nu is het me vriendinnetje geworden. Ondertussen woont ze in een instelling en halen we haar nog op om een dagje op stap te gaan.
Wat vreselijk voor mayim. Ik stuur in ieder geval een leuk kaartje 🙂

Lieve mensen onbegrijpelijk dat er na de uitnodiging bijna niemand kwam opdagen en wat ontzettend verdrietig dan met de verjaardag.
Bied aan om waar dan ook mee te helpen bij de dag die opnieuw gevierd gaat worden. Ben verpleegkundige. Hoor het wel als ik kan helpen ergens mee. Liefs 😘 wietske

Lieve Mayim,

Ik vind het jammer om te zien dat er niemand is gekomen en vind dit dan ook echt niet kunnen. Ik zou graag als iemand die ook zeventien is langskomen, maar ik vrees dat je net iets te ver weg woont 😛
Toch wil ik je een geweldige verjaardag wensen, want die heb je verdient.
Zit niet in over die mensen die niet kwamen. Je zult je goede vrienden nog wel ontmoeten, duurde bij mij ook even. Uiteindelijk heb je namelijk meer aan mensen die om je geven om wie je bent, dan aan mensen zoals jouw leeftijdsgenoten die je uitgenodigd had.
Ik weet niet of je een mail hebt, maar als je wilt mag je mij altijd mailen. Lovelyflowers@hotmail.nl

Liefs Marije uit Friesland 🙂

Lieve Mayim
Mensen weten niet hoe bijzonder je bent, laat lekker gaan. Jij bent een bijzonder en moedige meid die vrolijk blijft ondanks dat het even tegen zit. Ik wil je alsnog feliciteren meid en heel veel geluk en liefde toewensen.

Lieve Mayim!

Ik hoop dat je in de zomer een fantastische verjaardag krijgt!
Iedereen verdiend een mooi verjaardagsfeest!

Mocht er nog muziek nodig zijn? Ik ben zangeres en zou graag jou feestje wat muziek geven door wat liedjes te komen zingen! (Het lijkt me dan leuk om samen de liedjes uit te kiezen)
Ik laat mijn e-mail adres achter bij de gegevens.

Liefs x
Tamara

Hoi,
Wij wonen niet ver van Almere, en willen graag komen. Voor happen wordt gezorgd en nemen vrienden en vriendinnen mee! Ze zal weten wat een verjaardagsfeestje is. Je kunt contact met mij opnemen, ben er een van het zeggen en dan ook doen soort!
Groet Lotte

Doen we het gewoon opnieuw. Dit doet mij als buitenstaander zelfs verdriet. Op de laatste vrijdag van de maand is er in club Men at work. Op de grote markt timenout. Speciaal voor gehandicapten. Echt heel erg gezellig en het is gewoon uit gaan net als ieder ander. Hoe u uw dochter beschrijft zal zij dit waarschijnlijk fantastisch vinden! Weet het zeker. Vraag het even na bij de club zelf. Is echt een aanrader.

Hallo lieve Myim..
Jij bent zeer krachtig…en geweldig dat je schrijft..
Droom en fantaseert groot…en bouw opnieuw een feestje..
Ik zou het geweldig vinden om iets van je lezen
En op je feestje te mogen komen
Je bent prachtig
En alle liefde waard denkbaar
Liefs van Berendina

Lieve Mayim,

Ik vind het zo naar voor je wat er is gebeurd, en het is o zo herkenbaar. Op de middelbare school werd ik gepest en heb ik ook vele verjaardagen doorgebracht met maar een paar ‘vrienden’ of alleen mijn familie. Gelukkig ben ik opgegroeid tot een sterke volwassen vrouw.

Ik hoop dat je in het vervolg vele mooie verjaardagen mag vieren met iedereen van wie jij houdt, en die van jou houden. Niemand hoort alleen te zijn op zijn verjaardag.

Heel veel liefs,
Marjan

Mayim,wat een mooi feest zal dat worden Je Verjaardag met mensen die Jou komen feliciteren en wie weet een leuke vriendin en geweldig van je Papa.Fijne dag en je bent heel bijzonder.Coby ;-).Xx

Lieve Mayim en papa

Nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag!
Ik hoop dat je in de zomer een super feest krijgt.
Ik werk al heel lang met kinderen met een beperking en wij proberen deze kinderen zoveel mogelijk in de samenleving te brengen. Het is zo belangrijk niet alleen voor het kind met beperking maar ook voor de kinderen zonder beperking om hun te laten weten dat deze kinderen er net zoveel bij horen.
Mijn kinderen zijn er aan gewend en mijn dochter nodigt dan ook gewoon haar vriendinnetje met een beperking gewoon uit op haar kinderfeestje. Helpt haar en zorgt voor haar waar nodig en zo leren de andere kinderen ook weer wat. Wij komen graag op je feestje, komen, eindje reizen maar het lijkt mij erg leuk!

Kan je ons op de hoogte houden?
Groetjes van ons allemaal

Ik heb met veel bewondering het verhaal gelezen en ik vind het altijd leuk om nieuwe mensen in mijn leven te ontmoeten en toe te laten.
Ik zou het geweldig vinden om jullie te ontmoeten en ik ben altijd wel in voor een feestje. Hoe niet netjes het ook is om jezelf uit te nodigen op een feestje wil ik toch graag de mooiste dag uit het leven van je ouders en de gift van leven welke jij gekregen hebt samen met jullie en hopelijk vele anderen vieren.

Lieve mayem en pappa.

Ik heb gelezen wat er gebeurt is en ik vind dit zo erg!.
Ik hoop echt dat er een hoop mooie kaartjes jullie kant op komen en je een hele mooie verjaardag gaat krijgen met een hele hoop mooie en lieve mensen.

Heel veel liefs.

Mathijs en ramona

Lieve Mayim, ik lees dat je vol met fantasieverhalen zit en dat is iets wat je altijd vast moet blijven houden en…. je kunt het zelfs gebruiken. Mocht je nog een feestje weer gaan geven wil ik graag die dag iets bijzonders doen voor je. Zelf maak ik o.a. korte speelfilms die ik in een middag opneem zodat kinderen een leuke herinnering hebben aan hun verjaardag. Ik bewerk de film helemaal met filmmuziek en effecten en we kunnen de film zelfs “Hummen – the movie” noemen. Ik ga dan een verhaal in elkaar zetten op basis van jouw ideeën. En die gaan we dan in de zomer opnemen. Misschien dat jij, of je vader, contact op wil nemen met me zodat we samen een onvergetelijke dag kunnen realiseren.
Jij, of je vader, kan me bereiken op henry@sceneitfilms.nl

Heftig om te lezen en mooi om te zien dat jullie een feestelijke dag willen organiseren.

Als je hulp nodig wilt bij het ontwerpen van een kaart: stuur me maar een mail met daarin je wensen. Dan wil ik er één ontwerpen!

Llieve Mayim en vader,

Ik ken jullie helaas helemaal niet maar toevallig hebben we wel dezelfde achternaam. (Maar daar gaat het helemaal niet om!) 🙂

Ik zag namelijk dit verhaal voorbij komen in het nieuws, en wat doet het een pijn in m’n hart om dit te lezen.. Dit verdient toch helemaal niemand! Ik vind jou en je papa zo ontzettend sterk, en ik zou ontzettend graag een handje mee willen helpen op je verjaardagsfeestje! En natuurlijk ben ik wel heel erg benieuwd naar wat voor fantastische meid jij bent, en tenslotte hebben we ook nog eens dezelfde achternaam, helemaal leuk dus 🙂

En nogmaals wil ik nog eventjes kwijt, wat zijn jullie ontzettend sterk!

Ik zou eventueel foto’s kunnen maken op je verjaardagsfeestje of ik bak gewoon hele lekkere taartjes!

Lieve groetjes,

Kim

En mochten jullie interesse hebben hier is mijn email adresje: kmkolder@gmail.com

Lieve mayim en papa

Wat is dit toch zo oneerlijk Hoe ze deze mensen behandelen
Sorry ik heb hier geen woorden voor
Ik weet als ze geen ander hoe zwaar dit is voor zo iemand
Ik heb zelf een zus ze is 41 jaar geworden op 6 feb en ze is meervoudig gehandicapte
En haar linker kant is spastisch ze woont nog altijd thuis bij mijn ouders en broertje
Ik kan hier zo boos om worden waarom mensen dit zo mensen durven aan te doen ze hebben geen enge ziektes of zo het zijn net zo mensen die ook gelukkig zijn in hun doen
Als ik zie wat deze mensen kunnen zoals mijn zus zij heeft maar 1 hand wat ze kan bewegen zij maakt zo mooie dingen op haar manier hier genieten wij als familie van
Om het moment heb ik iets aan mijn evenwichtsorgaan Dus lig ik de hele dag op de bank mijn dochter kwam thuis was bij mijn ouders geweest en mijn zus en toen zei ze kijk mama deze heeft tante Helena gemaakt nou geloof me maar ik had de tranen in mijn ogen dat zij dit voor mij gemaakt heeft
Lieve schat ik hoop dat jij van de zomer een super te gekke verjaardags feest krijgt met wel hele lieve e mensen om je heen en dat jij je dag van je leven heb
Dikke kus van mij en ook van mijn zus xxxx

Lieve Mayim en beste papa van Mayim,

Ik ken je helemaal niet, maar ik las de blog van je vader en kon het niet laten om te reageren.
Alsnog van harte gefeliciteerd met je verjaardag 🎉 ! Wat jammer zeg dat er zo weinig visite is gekomen terwijl je ze wel allemaal hebt uitgenodigd. Dat is een gemis voor hun, want je lijkt mij een hele leuke en dappere meid. Ik bedoel, hoeveel meiden van jouw leeftijd schrijven er nu een boek! Super goed van jou, je mag echt erg trots zijn op jezelf. Ik heb in ieder geval heel veel respect voor jou omdat jij je dromen durft te volgen! Als ik je had gekend en was uitgenodigd, was ik zeker gekomen.
Helaas kijken heel veel mensen alleen naar de buitenkant van iemand en nemen ze niet vaak de tijd om iemand die anders dan hun zelf is te leren kennen… Dat zegt meer over zulke mensen dan over jou. Ik denk dat jij met jou positiviteit en durf, de wereld een stukje mooier maakt.
Uit eigen ervaring weet ik hoe het voelt als er weinig gasten op je kind zijn/haar verjaardag komen. Ik heb een zoon van 17 die autistisch is, en ook op zijn verjaardagen komen altijd maar heel weinig mensen. Hij vindt het lastig om nieuwe vrienden te maken en de vriendschappen te onderhouden, gewoon omdat hij niet zo goed weet hoe dat nou allemaal precies werkt en wat er van hem wordt verwacht…
Ik hoop dat je met de mensen die er waren wel een hele leuke dag hebt gehad en dat je alsnog een knalfeest krijg dat je graag wilde.

Een hele lieve groet

Door het lezen van jullie verhaal zouden ik en mijn zoontje lucas (4) graag op je verjaardag komen. iedereen verdient een mooi feest en helemaal als je dit achter de rug hebt. Dus ik laat mijn email bij jullie achter en hoop een hele mooie zelfgemaakte uitnodiging te krijgen bij de volgende keer dat je jarig bent! Mvg jeroen en lucas

Beste Mayim en Marcel,

Ik kan heeerlijke alcoholvrije cocktails maken!
Dus als jullie een feest geven deze zomer en het leuk vinden, en ik kan, dan kom ik met mijn spulletjes langs en gaan we lekker shaken. Gewoon, omdat het kan! 😉
Kost niets, alleen een glimlach 😉

Mijn e-mail staat hieronder als het goed is. Voor de zekerheid; info@waser.nu

Groetjes,
Martin

Beste Mayim,

Mijn moeder heeft een brief geschreven toen ze ziek, daar stond iets in
Wat ook voor jou van toepassing is. “schoonheid zit van binnen. als mensen dat niet zien zijn ze je vriendschap niet waard.” Als je alle reacties leest van iedereen kan het niet anders dan dat jij een ongekent en fantastisch feest gaat krijgen! Ik zal je op je verjaardag een kaartje sturen!

Je vind schrijven leuk zeg je, blijf daar mee door gaan. Laat mensen versteld staan. Nu al zie je wat een bereik en wat er allemaal kan gebeuren voor mooie dingen door een stukje tekst. Stel je eens voor wat er kan gebeuren met een boek. En die mensen die niet zijn komen opdagen? Nooit meer uitnodigen!

Ik wens jou en je famillie een mooi en goed leven toe. Je vader is een speciaal en mooi mens, je hebt het niet van een vreemde 😉

Onthoud 1 ding! Je bent niet anders, afwijkend of raar. Jij bent speciaal.

Lieve mayim,

Op jouw 18e verjaardag stuur ik jou een lief verjaardagskaartje
Sneu dat er bijna niemand op jouw feestje is geweest ondanks dat jouw vader en jij daar zo veel moeite voor hebben gedaan om een leuk feestje te organiseren.
wat heb je trouwens een super vader dat hij dit voor jou doet.
ik hoop dat jij alsnog een top feest krijgt in de zomer zodat je toch nog een beetje jouw verjaardag kunt vieren en je je nog een beetje jarig voelt

Heel veel liefs,

Joanne

Lieve mayim, en vader van Mayim,

Normaal gesproken neem ik de verhalen van facebook niet zo nauw, en blijft het een ver van mijn bed show.
Echter heeft dit verhaal mij aangeproken en geraakt.
Wat is gebeurd zou niemand mogen overkomen, een verjaardag hoort feestelijk te zijn. Taart, snoep, frisdrank, muziek die veel te hard staat en niet te vergeten gasten waarmee je de dag onvergetelijk maakt.
Graag zou ik dan ook met jullie ( Mayim en de vader van Mayim ) in contact komen, zodat we er samen een onvergetelijk feest van kunnen maken met harde muziek, party-poppers, discolampen en al het andere wat bij een feest hoort. Bij deze bied ik dan ook aan kosteloos het geluid en licht op dit feest te verzorgen!

Met vriendelijke groet Rik van den Elzen soundtechnician

Wat een bijzonder mooi geschreven verhaal. Het is omdat het te ver weg is. Maar ik was aanwezig geweest. Ik ga u blog vanaf nu volgen en heb het verhaal gedeeld op mijn Facebook.

Beter laat dan nooit. Gefeliciteerd met haar verjaardag.

Mvg,

Dominique.

Lieve Mayim en vader, alsnog gefeliciteerd en hoop dat je feestje die je in de zomer zal hebben super wordt. En al die vriendinnen die je hebt uitgenodigd, en die niet zijn komen opdagen, die zijn niet echt vriendinnen, wees blij dat je het nu (weliswaar op een niet leuke manier)weet. En dat ze niet zijn gekomen(op de enkelen die hebben afgezegd)zegt meer over hun dan over jou.
Dat dit nieuwe levensjaar tof, te gek, super mag zijn, met degenen die wel om je geven!.

Groetjes Peggy

Hey wat vervelend dat er zo weinig mensen waren gekomen ,ik wéét eigenlijk niet zo goed wat ik moet zeggen maar ondanks dat het al best wel laat is nog gefeliciteerd en ik hoop dat je het volgende verjaardag wat leuker zal hebben “and if you need a friend there is a seat along side me”

Hoi Mayim,

Tof dat je een boek schrijft en daarin jezelf en je talent laat zien! Ik ben benieuwd naar het eindresultaat. Herken het ‘hummen’ bij mezelf, erg leuk, haha!
Wens je een gave party! Bedenk wel, je hebt een handjevol lieve mensen mensen om je heen, die tellen 100x meer dan een vol feestje!

Wens je goede gezondheid en een sprankelend leven.

Lieve Mayim,

Met tranen in mijn ogen lees ik het verhaal over jouw verjaardag. Ik ben ietsjes ouder ( 30)en ik kan mijn 17e verjaardag nog heel goed herinneren! Ik zou heel graag willen dat jij net zo een verjaardag krijgt als elk ander 17e jarige, dus het gaat in de zomer gewoon nog een keer! Mijn vriend en ik wonen ook in Almere. Met het volgend feest willen wij wel van de partij zijn ;-).

Mijn dochter wordt deze zomer 13, op 31 juli.
Ze is klassiek autistisch en heeft taalontwikkelingsstoornis. Verder prima intelligent.
Al vele jaren weinig verjaardag gevierd. Op de camping met voorbijkomende vakantievierders. Dan voelt het niet zo eenzaam.
Geen feestje na de vakantie om dezelfde reden.
Mijn dochter gaatsinds maandagnaar een deeltijddagbehandeling om te leren meer sociaal te zijn.
Misschien is het leuk om een soort chat/app te openen met andere “eenzame” kids.
Dan is er altijd wel iemand om tegen aan te praten. Dan ben je nooit alleen!
Idee???

Beste Mayim

Ik ken dat gevoel dat er bijna niemand op mijn verjaardag komt of ze vergeten mijn verjaardag. Ik zou wel op jou verjaardag zijn geweest hoor, zeker wel.
Ik zal proberen als het kan om ook op jou verjaardag te komen deze zomer, ik beloof niks. Want de afstand is best wel groot. Ik woon zelf in Middelbeers.
Wat ik wel leuk vindt is dat je een auteur wilt worden. Dat vindt ik helemaal topper en dat meen ik serieus.
Ik zelf ben sinds Januari een auteur geworden en ik ben ook een jongeman met een beperking (autisme asperger) mijn boek is 12 februari uitgekomen en heet Wek de doden niet (thriller/horror), dit heb ik ook samen uitgebracht met een goede vriendin van mij. 🙂 maar heb ook al ideeën om een fantasie verhalen te gaan schrijven omdat ik ook veel in fantasie leef. Momenteel ben ik aan een detective verhaal bezig.

Als je meer over mij wilt weten of vragen hebt, dan mag je mij een mailtje sturen peter-liebregts@live.nl of je voegt mij toe op Facebook Peter Liebregts. (op de profiel foto zit ik in een oranje auto met 01 erop, kan niet missen)

Ik hoop dat we binnenkort contact hebben via e-mail of Facebook
Als het allemaal goed klikt, hoop ik misschien ooit in de toekomst samen met jou een boek te schrijven

Mvg Peter Liebregts

Beste ouders van Mayim!

Heel sneu dat mensen het zoaten afweten op haar verjaardag! Ze zouden eens moeten weten hoe dat voelt! Dat verdient mayim zeker niet!
Ik ben erg geraakt door je verhaal en zou graag iets voor Mayim willen doen. Namelijk, als ze jarig is een leuke verjaardagskaart sturen! Doordat ik haar niet persoonlijk ken, lijkt mij op visite komen een beetje ongepast. Maar een kaart zou ik graag willen sturen! Ook mayim verdient een verjaardag om nooit te vergeten en daar horen ook verjaardagskaartjes bij! Ik zou graag wat van u horen als u dit ook een leuk idee lijkt!

Groetjes Julia

Lieve Mayim,
Allereerst nog van harte gefeliciteerd 🎉! Toen ik dit las op RTL Nieuws kreeg ik een brok in mijn keel… Wat ik zou meegeven is hou het lekker klein samen met je ouders en familieleden. Familie om je heen is tenslote het belangrijkste wat je hebt in je leven! Wat respectloos van die “vrienden” (hoe ik ze persoonlijk niet zou noemen) die niet hadden afgebeld! Ik zou graag op jou feestje willen komen maar het ligt nou eenmaal niet in de buurt 😞 Ik hoop dat jou volgende feestje wel fantastisch wordt! En anders ga ik daar voor zorgen!

Germano

Ik zou heel graag op het feestje van Mayim komen hoor, samen met mijn zoontje Beau (6,5 jaar) Laat maar weten wanneer het feestje is en wij zullen er zijn, mét cadeau uiteraard!

Ik heb tranen gekregen van u verhaal. Ik herken het in mezelf, dat ik heel mee klas uit had genodigd en niemand kwam opdagen. Nou ben ik ook precies in de zomer jarig wanneer iedereen op vakantie gaat. Maar als het mag, zou ik graag op haar feest aanwezig willen zijn. Ik hoop erover op de hoogte gehouden te worden. Dat kan via mijn mail beautyfairydenise@hotmail.com

Veel kusjes en liefde

Ik snap niet waarom mensen altijd zo negatief neerkijken op een ander. Deze blog heb ik gelezen met een naar gevoel. Waarom zijn ‘zogenaamde vrienden’ zo gemeen. Wat is er nou leuker dan een verjaardagsfeest vieren waar het draait om gezelligheid en plezier.

Hopelijk zal je zomerfeest geweldig zijn en zullen er heel veel nieuwe vrienden aanwezig zijn. Vrienden die jou wel het allerbeste in het leven wensen en vrienden waar je mee kunt lachen, gieren en brullen.

Gefeliciteerd met je 17de verjaardag op naar de 18de!

Weet je wat ik nou zo leuk zou vinden? Als ik jou en je vader mag ontmoeten en dat ik dan op je verjaardag mag komen. Ik ben dan wel een stuk ouder maar ik zou wel je vriendin willen worden. Wie weet hebben wij wel een leuke klik.

Ik meen het oprecht wat ik hierboven typ. Veel liefs Vanessa

Lieve mayim ik vind het heel erg die mensen weten niet hoe bijzonder jij als persoon bent, je blijft er heel positief onder petje af ik feliciteer je alsnog met je verjaardag je bent gezegend met de mensen die echt om je geven dat is je grootste rijkdom.

Liefs

Geeta uit Rotterdam

Ik wil even zeggen dat het verhaal van uw dochter mij best geraakt heeft… Ik ben Jorn, 17 jaar en ik wil der graag nog even feliciteren met der verjaardag ook al is het te laat. Ik vind het heel erg dat die mensen niet zijn gekomen, iedereen verdient een fijne verjaagdag. Ik kon vroeger( en stiekem nu ook nog wel een beetje) heel erg uitkijken naar mijn verjaardag en was altijd verdrietig als het over was. Ik wil dat jij ook een toffe verjaardag krijgt en ik hoop dat je dat nog krijgt met al deze aandacht op social media. En je krijgt vanzelf vriendinnen, dat komt vast goed met al deze aandacht😄
Groetjes Jorn Vrijman

Hoi Mayim,

Van harte gefeliciteerd nog met je verjaardag, de wereld kan helaas soms erg hard zijn maar gelukkig kan je dan vluchten in je eigen fantasiewereld en schrijven en lekker hummen. 😊
Hoeveel mensen er op je verjaardag waren zegt gelukkig niets, wie er waren des te meer.
Ons gezin wenst jou nog heel veel fijne verjaardagen met al je dierbaren, dat is het allerbelangrijkst.
Groetjes van een gezin uit Rotterdam

Dat kwam even binnen … Als moeder van twee niet-standaard kinderen, kan ik mij heel goed in het gevoel en frustratie verplaatsen van u en uw dochter. Het eeuwige gevecht om er bij te horen en het slikken van de zoveelste teleurstelling.
Gelukkig heeft Mayim een dijk van een vader als ik het zo lees en is zij zelf ook een dijk van een dochter. Inspirerende mensen zoals Mayim zijn kostbaar. Ik hoop dat ze een fantastisch feest krijgt deze zomer.

Lieve mayim, wat voor jou een geweldige verjaardag zou moeten worden is echt in duigen gevallen. Wat moet dit je pijn gedaan hebben en wat respectloos van die mensen (ouders en kinderen ) om niet af te bellen. Ik hoop dat je dit jaar een geweldige verjaardag gaat krijgen. En dat het een feest gaat worden waar jij en jou vader met een glimlach op terug kijken .

Wat mooi opgeschreven en inderdaad wrang! Lieve Mayim ik hoop dat je alsnog een topfeest krijgt, want je hebt het duidelijk verdiend! Jammer dat de mensen die niet zijn gekomen zelf een hele bijzondere dag hebben gemist. Knuffel van ons en nogmaals GENIET MET VOLLE TEUGEN!

Lieve schat,
Alsnog, beter laat als nooit, zullen we maar zeggen.
Van harte met je 17e verjaardag.
Ik stuur je een kaart voor je 18e verjaardag.
Dat beloven wij jou. We hebben het in de agenda gezet.
En daar staan alleen belangrijke mensen en afspraken in.
En je hebt een geweldige lieve vader

Groetjes van Ron en femmy

Lieve Mayim, wat heb je toch een toffe papa die er altijd voor jou is! Dat is toch heel bijzonder! Die mensen die jou hebben beloofd te komen, dat zijn geen echte vrienden en verdienen jou niet als vriendin en jou vader als goede vriend!!!! Jullie verdienen veel beter!!!!!!! Ik las net jou verhaal en feliciteer jou met je verjaardag!!!! Jij en jou vader zijn beiden een held! Heel veel groetjes Renzo

Lieve mayim, ik lees je verhaal en krijg er een brok in mijn keel van. Ik ben dit jaar ook 17 geworden en weet precies hoe het voelt als niemand op komt dagen. Het is heel erg vervelend dat dit is gebeurd en ik zou je graag willen vertellen dat dit super stoer van je is dat je dit verteld aan de rest van Nederland ! De mensen die niet zijn langs gekomen die dag hebben een bijzondere dag gemist. Ik wil je voor je aankomende verjaardag alvast een super toffe verjaardag wensen !

Hoi Mayim

Ik las op internet/fb “RTL nieuws bericht” over je verjaardag van vorigjaar. Graag zou ik met mijn dochter naar je toe willen komen omdat ieder mens een fijne verjaardag verdiend. Nu in je blog lees ik nog meer over jou. Wat ben je een topper 👍🏼. Een vechter.
Ik heb eens een verstandelijk gehandicapte geholpen om zijn jas te zoeken tussen een hele hoop andere jassen. Ik werd gewoon uitgelachen door een stuk of 10 “gewone” mensen. Wat vond ik dat belachelijk. Iedereen is een mens en iedereen kan wel eens hulp gebruiken. Gelukkig trok ik me er niks van aan maar ik hoopte stiekem wel dat ik bij die 10 personen hun ogen heb geopend.

Wie weet komen wij je in het echt nog eens tegen.

Knuffel van Marga En mijn dochter Demy
(Mailen mag altijd hoor)

Intriest nu ben ik dan zelf al 54 jaar maar ik zie niemand op mijn verjaardag. Zou best wel op je feestje zijn gekomen. Iedereen heeft vrienden nodig. Dus ook zo iemand als jij. Lieve groeten van Marion en alsnog van harte gefeliciteerd

Met een brok in mijn keel zitten lezen.. Ik weet niet of het bezoek aan het museum door is gegaan, maar ik nodig jullie van harte uit voor een leuke dag in NEMO in Amsterdam. Neem maar contact met mij op als dat je leuk lijkt! In ieder geval wens ik je een topfeest in de zomer!

Heb net het stukje van je vader gelezen. Zit hier met tranen in mijn ogen, de wereld kan echt soms erg gemeen zijn. Ik zag je adres staan en ga je zeker morgen een mooi kaartje sturen. En als je weer een jarig bent en een feestje geeft kom ik graag vanuit hoge noorden naar Almere.

Dapper!! En weet dat er vele mensen zijn die wel willen genieten van jullie aanwezigheid! En die graag er willen zijn voor jullie!! Heel veel liefs! En ook wij willen graag komen op haar verjaardag, of op een andere dag, iets leuks doen een mooie verrassing opsturen etc!!
Veel liefs Esther, Stefano, Sam, Danilo en Eliano!

Lieve mayim,
Wat erg dat er geen vriendinnen en vrienden op je verjaardag zijn geweest.
Ik las dat je van schrijven houd,ik hou daar ook wel van!
We kunnen wel penvriendinnen worden als je wilt 😀
Als je het wilt mag je een mailtje sturen,dan geef ik je mijn adres .
( danielle_gj@hotmail.com)
Liefs danielle

Hoi Mayim,
Las net het bericht van je vader en kan het verdriet en de telleurstelling van jou en je familie voorstellen.
Niet echt netjes van de mensen die uitgenodigd zijn om niet op te komen dagen.
Als je niet wilt komen dan meld je je netjes af.
Wanneer ben je trouwens jarig? Ik hoop dat er dit jaar wel een leuk feest voor je inzit met mensen die jou waard zijn, want dat verdien je!!!!
Ben benieuwd naar je boek.
En die fantasiewereld daar is niets mis mee, soms moet jezelf een betere wereld voor jezelf crieeren.
Als ik weet wanneer je jarig bent stuur ik je zeker een kaart, dat is het minste wat ik kan doen.
Lieve groet, Anja

Ha mijn dochter is 27 december jarig, lekker handig he zo rond de feestdagen!!!!!!!!
Het duurt dus nog even, en als ik het goed begrijp Mayim word je 17 jaar?

Bent u de vader van Mayim? Zo ja zou ik u een persoonlijke e-mail kunnen sturen!

X van Michelle

Lieve Mayim,

Ik heb net het bericht van je vader gelezen en dat ontroerde me. Ik hoop dan ook dat je volgende verjaardag anders zal zijn … ik maak zelf taarten en bied je gratis een taart aan naar wens! Op mijn manier hoop ik een glimlach op je gezicht te toveren.

Vriendelijke groet,

Taarten van Amparo

Bete lieve Mayim,

Laat je niet gek meid, je bent een kanjer en je vader ook!
Ik wens voor jou heel veel liefde met heel veel geluk in je leven! recht uit mijn hartje.
Een hele dikke knuffel en drie heel dikke zoenen voor jou! 😉

Hallo Ik heb net het berichtje geleden op rtf nieuws, Ik vind het verschrikkelijk te leven dat Er niemand is gekomen op mayim haar feestje man de tranen stonden in m’n ogen en ik zou graag een kaartje sturen op haar verjaardag dus misschien kun je tegen die tijd een berichtje naar me sturen met het adres dan stuur ik een verjaardags kaartje. Mvg Ronnie.

Lieve meid,

Wat vind ik het ontzettend jammer hoe jouw verjaardag is verlopen. Dit heeft niks met jou te maken en zegt des te meer over de mensen die zo met jou denken om te kunnen gaan. Je bent goed zoals je bent! Koester de familie en die lieve vriendin die wel met jou die speciale dag kwamen vieren, zulke mensen heeft iedereen nodig om zich heen!

Lieve groeten, Annemieke

Ik voel u verdriet ik vind het zo zielig en heel veel mensen op fb , en we zouden graag een verjaardags kaartje sturen kunt u een adres geven waar de kaartjes heen kunnen , er zijn zoveel mensen die met Mayim en u meeleven.

Bedank voor het adres ik hoop dat ze er heel veel mag ontvangen ben er wel benieuwd naar en geef ze alvast maar een hele dikke kus van mijn !!!

Lieve Mayim,

Wat een sterk meisje ben je!! Vergeet die anderen die niet kwamen opdagen. Ze hebben een bijzondere dag gemist. Ik wil je nog een hele fijne verjaardag wensen. Ik zeg altijd: Have courage and be kind 😉

Beste Mayim,

Neem het jezelf niet kwalijk.
Dit ligt namelijk aan de wereld waar we in leven.
Dat maakt jou geen slecht persoon.
Je familie is belangrijkste wat je hebt in je leven. Omdat vrienden alleen maar komen en gaan.

Vriendelijke Groet Dave

Dat de uitgenodigde mensen( op een paar na) niet kwamen op dagen is nu eenmaal de dagelijkse realiteit alles moet snel…maar het neemt niet weg dat ze gewoon FF langs hadden kunnen komen je wordt maar 1 keer 17 jaar niet waar? Ik wens je alle goeds!

Beste meneer,
Ik las deze blog met pijn in mijn hart.
Ik zou heeel graag in contact met jullie willen komen om jullie te helpen een geweldig feestje voor Mayim neer te zetten. Met heel veel gasten en ik kan live muziek regelen!!
Ik zou heel graag met u willen brainstormen om Mayim een mooie verassing te geven want dat verdiend ze!

Ik laat mijn email achter zodat u contact met mij kan opnemen.
Desiree.postma@live.nl
Lieve groetjes Dees

Lieve Mayim, ook ik las het verhaal van je papa. Wat mag jij blij zijn met zo’n sterke stoere papa! En jij, lieve meid, je bent prachtig. Ik hoop dan ook dat je alle lieve berichtjes te horen krijgt die iedereen voor je schrijft. Ik weet zeker dat, ook al is het wat later, je in de zomer een heel leuk feestje gaat krijgen. Ik zou je graag een lief kaartje willen sturen dan, zodat je weet dat er wel mensen zijn die aan je denken. Een kaartje kan niet op tegen bezoek misschien, maar misschien tovert het een lach op je gezicht Lieve meid, nog van harte gefeliciteerd!

Lieve papa van Mayim,

Wat moet dit ontzettend verdrietig zijn om te zien gebeuren met de dochter waar je zoveel van houdt. Maar heel goed om dit verhaal toch met ons te delen zodat jullie kunnen lezen dat veel mensen dit ook niet vinden kunnen.

En lieve Mayim, ik wens je alsnog van harte met je verjaardag!
Ik hoop dat je met de mensen die er wel waren een hele fijne dag hebt beleefd en ervan hebt genoten.
Wat betreft de mensen die niet kwamen, die hebben iets bijzonders gemist. En dat zij er niet bij wilden zijn zegt enkel iets over henzelf en niets maar dan ook niets over jou, hè?

Lieve groet,
Ingeborg

Lieve Mayim,

Dit heeft niets met jou te maken. Wat ben je een lieve en sterke meid.
Van harte gefeliciteerd, ik kijk uit naar je boek!

Alle goeds voor jou. T.

Lieve Mayim, ik ken je helemaal niet. Maar las het verhaal van je vader en voelde jullie verdriet. Nou, ik was mooi gekomen hoor als je me had uitgenodigd. Als jij zoveel moeite in anderen steekt, dan is toch een kleine moeite om andersom op jouw verjaardag te komen. Het zou toch leuk geweest zijn om te zien hoe jij de kaarsjes op jouw taart had uitgeblazen. Of om je te zien stralen omdat je alweer 14 bent. Hebben de mensen die je hebt uitgenodigd ook niet eens laten weten waarom ze niet kwamen? Niet leuk voor je! Ik hoop dat het in elk geval toch leuk was op je verjaardag met de mensen die er wel waren….en dat je de volgende keer een beter feest hebt!

Lieve Mayim,
Met een knoop in mijn maag lees ik deze blog van je vader. Een verjaardagsfeestje zonder gasten is een nachtmerrie van iedereen. Maar waarom is dat eigenlijk? Ik herinner mijn eigen verjaardagen, toen ik klein was en zo ook groter. Ik mocht van mijn ouders een ‘feestje’ geven voor een beperkt aantal vrienden en dan waren mijn vragen: Wie zal ik uitnodigen en Komen zij dan wel? Weet je ik had al eerder meegemaakt dat er gewoon een paar ‘vrienden’ niet kwamen opdagen. Of eigenlijk pas ’s avonds om 22.00 uur, omdat kennelijk een ander feest niet leuk was. Ik werd daar onzeker van, zeker omdat ik dan ook nog een ‘cadeau’ kreeg waar totaal niet over was nagedacht. Zo’n prullaria waarvoor je bedankt en tegelijkertijd denkt: Wat moet ik hiermee? Misschien was er nog wel over nagedacht, maar kenden zij mij totaal mijn smaak niet. Later toen ik in mijn eigen huis woonde, nodigde ik ook veel mensen uit die alleen maar kwamen volgens de vorm. Ondertussen kreeg ik kinderen en kennelijk hadden mijn kinderen hetzelfde verjaardagsvierentalent in de genen. Toen ze klein waren, was ik dagen van te voren bezig met de tractaties, spelletjes en invulling van de middag totdat ik merkte dat sommige kinderen gewoon geen leuke visite waren. Als moeder was ik blij dat ze naar de middelbare school gingen en zelf konden kiezen hoe zij hun verjaardag wilden vieren. En dat deden ze wel … maar dan op een manier die ook mij het beste ligt: Eerst een hapje eten en naar de film of museum met 2 a 3 vriendinnen. Mijn zoon ging met vaak met 1 echte vriend naar de bioscoop. Als ik hen vraag: waarom nodig je niet meer vrienden uit dan is het antwoord: Ja, dat doen we toch?

Lieve Mayim (wat een prachtige naam trouwens) en vader, na jarenlange verplichte toestanden met knoop in de buik te hebben gevierd, hebben zowel ik als mijn mooie dochter dezelfde oplossing gevonden. Hou het lekker klein, dan heb je ook echt tijd voor elkaar en voor hetzelfde geld kun je iets echt bijzonders doen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s